Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، مجموعه داستان «یکی مثل تو» ترجمه چند داستان کوتاه از برگزیده داستان‌های کوتاه انگلیسی انتشارات پنگوئن با نام The Penguin Book of the British Short Story منتشر شده در سال ۲۰۱۶ است. 

هفت داستان این کتاب، آثاری هستند از ال. ای. جی. استرانگ‏، وی. اس. پریچت‏، الی اسمیت، روآل دال، جورجینا همیک، جورج مکی براون و پنه‌لوپه فیتزجرالد، نویسندگان بریتانیایی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نویسندگانی که شاید در بازار ترجمه فارسی، آن‌قدر مشهور نشده‌اند که خوانندگان کمتر پیگیر را به خود جلب کنند. خواندن داستان کوتاهی از هر کدامشان، شاید مثل چشیدن دست‌پخت آن‌ها با خوردن چند قاشق از غذایی است که اتفاقا در پختنش تبحر دارند. ممکن است با همان چند قاشق، طرفدار دست‌پختشان شویم و غذای کاملی سفارش دهیم. هر چند یک داستان از نویسنده احتمالا بیانگر تمام قدرت او در خلق داستان نیست، اما می‌تواند ما را با جهان کلمات و دیدگاه‌های او آشنا کند. 

در میان نویسندگان این مجموعه، پنه‌لوپه فیتزجرالد، برنده جایزه ادبی بوکر است که در در سال ۲۰۰۸ تایمز نام او را در میان ۵۰ نویسنده برتر بریتانیایی از سال ۱۹۴۵ به این سو ذکر کرد و در سال ۲۰۱۲ رمان گل آبی او از سوی آبزرور در میان ۱۰ رمان برتر تاریخی قرار گرفت. در این مجموعه ما داستان «راه‌های فرار» را از او می‌خوانیم که روایتی ساده و در عین حال ظریف و تکان‌دهنده دارد. داستان کوتاهی که ماجرای پناه دادن یک فراری توسط دختر کشیش شهر است و در انتها خواننده را به زیبایی غافلگیر می‌کند.

روآل دال، یکی دیگر از نویسندگان این مجموعه، در جوانی در ارتش انگلستان در جنگ جهانی دوم جنگید و مدتی در سوریه و یونان خلبان جنگی بود. بیشتر آثار او به زبان فارسی با نام رولد دال ترجمه شده‌اند و برای ما بیشتر با کتاب‌هایی که در حوزه ادبیات کودک نوشت، شناخته می‌شود. کتاب‌هایی چون جیمز و هلوی غول‌پیکر، چارلی و کارخانه شکلات‌سازی، ماتیلدا، آقای روباه شگفت‌انگیز و غول بزرگ مهربان، از جمله آثاری هستند که از او به فارسی ترجمه شده است. از جمله فیلم‌نامه‌های او هم می‌توان به فیلم‌نامه «چیتی‌چیتی بنگ‌بنگ» و «تنها دو بار زندگی می‌کنی» اشاره کرد. داستانی که در این مجموعه از او انتخاب شده با نام «یکی مثل تو» اتفاقا روایت دو خلبان جنگی است که در کافه‌ای در حال صحبت درباره بمب‌هایی هستند که ناچار بوده‌اند در طول جنگ روی شهرها و خانه‌ها بریزند. نویسنده، جدا از اینکه خود تجربه شرکت در جنگ جهانی دوم و خلبانی را داشته است، یک‌بار هم در حادثه‌ای هوایی سقوط کرد و جان سالم به در برد. 

الی اسمیت، که در این مجموعه داستان «جان‌سخت‌ها» را از او می‌خوانیم، نویسنده، نمایشنامه‌نویس و روزنامه‌نگار اسکاتلندی است که چهار بار نامزد جایزه بوکر شده و برنده جوایز ادبی بسیاری که جایزه کاستا یکی از آن‌ها است. داستان او با روایت ماجرای مردی نجات‌یافته از زیربرف‌ها آغاز می‌شود و با داستانی از رهایی به پایان می‌رسد‎؛ داستانی از کسی که از مرگ بازگشته و آنکه زندگی را سرخوشانه جشن می‌گیرد. رمان «خزان» از این نویسنده، ظاهرا به زودی توسط نشر روزبهان منتشر می‌شود. رمانی که نامزد بوکر ۲۰۱۷ شد و روزنامه گاردین سال گذشته از آن به عنوان یکی از ۸ کتاب برتر قرن ۲۱ نام برد. 

مترجم مجموعه داستان یکی مثل تو، حسین علیرضایی است و این کتاب در مجموعه پانورامای نشر ققنوس منتشر شده است. 

اگر بد بود کتکش بزن | ۴ داستان آمریکایی از خشونت‌های ازدواج و نژادپرستی کد خبر 543975 برچسب‌ها ادبیات کتاب - نویسندگان و پدید آورندگان کتاب - داستان و رمان کتاب - معرفی و نقد

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: ادبیات کتاب داستان و رمان کتاب معرفی و نقد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۲۴۴۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتابخانه ای به گستره صدا

به گزارش جام جم آنلاین از روابط عمومی معاونت صدا، «کتاب» به مثابه رسانه این روزها با گسترش رسانه‌های متنوع هنوز در قید حیاتی مبارک است و گرچه در قالب دیجیتال هم به بازار عرضه می‌شود یا با رسانه‌های دیگر همچون رادیو و تلویزیون بده‌بستان‌ دارد اما برای بسیاری همچنان نخستین انتخاب در رفاقت است. در ایام برگزاری نمایشگاه کتاب، شبکه های رادیویی با برپایی غرفه های رادیویی در مصلای امام خمینی (ره) سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی كتاب را به صورت زنده پوشش می دهند. علاوه بر این شبکه ها با طراحی برنامه های جدید و در قالب برنامه های روتین به معرفی كتاب، گفت وگو با ناشران، نخبگان و نویسندگان و... می پردازند.

رادیو ایران؛ گفتگو با ناشران برتر   

برنامه «باغ هنر» شبکه رادیویی ایران از ابتدا تا پایان سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی كتاب ساعت 16 از مصلای بزرگ تهران، محل برگزاری نمایشگاه كتاب، ضمن انعكاس رویدادهای مهم نمایشگاه با ناشران برتر و نویسندگان شاخص گفت و گو و از آنتن رادیو ایران تقدیم مخاطبان می شود. «ایران امروز» ،« ایرانشهر» و «تالار آیینه» نیز به نمایشگاه کتاب می پردازند.

رادیو جوان؛ چه خبر از کافه رادیو

برنامه کافه رادیو رادیو جوان از محل نمایشگاه کتاب پخش می‌شود. این برنامه رادیویی، ناشران و نویسندگان جوان را معرفی کرده و در بخش‌های دیگر، اخبار جدید نمایشگاه را پوشش می‌دهد. همچنین، برنامه کافه رادیو، با صدای هنرمندان، مردم را به خرید و مطالعه کتاب دعوت می‌کند تا سرانه مطالعه کشور را افزایش دهد و در بخش دیگر، کتاب های مطرح را معرفی خواهد کرد. 

رادیو فرهنگ؛ میزبان نویسندگان برجسته

شبکه رادیویی فرهنگ برنامه کتاب فرهنگ را با حضور نویسندگان و ناشران برجسته ساعت 17 تا 18 از گروه تاریخ و اندیشه  تقدیم مخاطبان می کند. گفتگوی گزارشگران با غرفه داران، شرکت‌کنندگان و بازدیدکنندگان از نمایشگاه و شنیدن دغدغه‌های آنها بخشی از این برنامه است. 

برنامه سرزمین من به طور زنده با بخش های گزارش، گفت وگو و اطلاع رسانی رویدادهای مربوط به نمایشگاه کتاب، ساعت ۱۳ تا ۱۴ از محل برگزاری نمایشگاه کتاب روی آنتن می رود.

برنامه  ققنوس با معرفی کتاب در گفت وگو با ناشران و نویسندگان حوزه ادب و هنر ساعت ۱۵ روی آنتن رادیو فرهنگ می رود و برنامه "صبح به وقت فرهنگ" در قالب گزارش اطلاع رسانی ساعت6 و 30 دقیقه پخش می شود.

رادیو تهران؛ اجرای نمایش عروسکی

برنامه «کتاب خوار» کاری از گروه فرهنگ و جامعه شبکه رادیویی تهران است که از نمایشگاه کتاب از ساعت 16 تا 17 به صورت زنده تقدیم مخاطبان می شود. هدف از برنامه کتاب خوار ترویج کتاب و کتابخوانی و کمک به مخاطبان برای انتخاب بهترین کتاب هاست. با توجه به محیطی بودن برنامه سعی شده از المان هایی استفاده شود که مخاطب یک نمایش عروسکی را هم در نمایشگاه ببیند. رضا صفری عروسک گردانی و صداپیشگی را به عهده دارد. 

رادیو اقتصاد؛ گذر بازار

رادیو اقتصاد در مجله رادیویی «گذر بازار» به برگزاری نمایشگاه کتاب می پردازد. بازار کتاب بخش 30 دقیقه ای از برنامه «گذر بازار» است که در قالب گزارش از نمایشگاه کتاب تهیه می شود. این برنامه صنعت نشر را از دیدگاه اقتصادی بررسی می کند. جایگاه نشر در صنعت رسانه، تهدیدها و فرصت های نشر در عصر همگرایی رسانه ها، چالش های تامین مواد اولیه، حقوق مالکیت فکری و کانال های توزیع از جمله مباحثی است که در گفت‌وگو با ناشران، فعالان فرهنگی و اقتصادی در این حوزه مطرح می شود.فناوری های جدید بکار گرفته شده در زنجیره ارزش کتاب، توجه ناشران و خریداران کتاب به مباحث پایداری به خصوص محیط زیستی و معرفی کتاب در حوزه اقتصاد، تجارت و مدیریت از دیگر بخش های این گزارش خواهد بود.

رادیو معارف؛ همراه با عصر جوانی

عصر جوانی نام برنامه‌ رادیو معارف است که از نمایشگاه کتاب به صورت زنده به روی آنتن رادیو معارف می رود. این برنامه با موضوع اهمیت مطالعه و کتابخوانی از ساعت ۱۷ تا ۱۸ از استودیوی ویژه معاونت صدا به سمع شنوندگان می رسد. از مهم ترین بخش های «عصر جوانی» می توان به معرفی و گپ و گفتی دوستانه با ناشران و نویسندگان جوان کشور نام برد.

رادیو سلامت؛ عشق کتاب 

شبکه رادیویی سلامت با ویژه برنامه«عشق کتاب» از نمایشگاه با مخاطبان همراه خواهد بود. این برنامه با هدف معرفی كتاب‌های حوزه های مختلف به ویژه سلامت، گفت وگو با نویسندگان، مترجمان، ناشران و اهل قلم پخش می‌شود. آیتم "پی رنگ" با بیان طرح و موضوع روز برنامه با توجه به نامگذاری روز روی آنتن می رود و آیتم "پندار" گفت وگوهای کارشناسان درباره تاثیر و بررسی مطالعه از ابعاد گوناگون است. از دیگر آیتم های این برنامه می توان به "شیرازه" اشاره کرد که در گفت وگو با نویسنده ها و مولفان حوزه سلامت تهیه می شود. آیتم "قصه گوهر"در حوزه واژه شناسی و تبارشناسی است. این برنامه شامل بخش های متنوع دیگری است.

رادیو ورزش؛ سکوی دانش 

ویژه برنامه«سکوی دانش» رادیو ورزش ضمن خوانش عناوین مطبوعات ورزشی به صورت روزانه به معرفی کتاب‌های جدید در حوزه ورزش می پردازد. گفت وگو با ناشران و نویسنده‌های کتاب های ورزشی از دیگر بخش‌های این برنامه است.‌

آیتم ویژه برنامه سکوی دانش درباره سرانه مطالعه و کتابخوانی در کشور است که به صورت طنز به این موضوع پرداخته خواهد شد. رادیو ورزش برنامه سکوی دانش را از  از ساعت 14 تا 15 تقدیم مخاطبان می کند.

رادیو نمایش؛ استودیو هشت یار مهربان

رادیو نمایش در ایام نمایشگاه کتاب ویژه برنامه «استودیو هشت یار مهربان» را به روی آنتن می برد. این برنامه ساعت 18 و 15 دقیقه به صورت زنده در رادیو نمایش از محوطه نمایشگاه کتاب پخش می شود که در آن با نویسندگان و ناشران ارتباط حضوری و مستقیم برقرار شده و به اطلاع رسانی درباره نمایشگاه کتاب می پردازد.

رادیو پیام؛ آگاهی از آخرین رویدادها

ویژه برنامه نمایشگاه کتاب از رادیو پیام با آگاهی از آخرین رویدادهای نمایشگاه بین المللی کتاب، روزی یکبار به صورت شناور پخش می شود.

دیگر خبرها

  • باید و نبایدهای کتاب دینی برای بچه‌های امروز
  • نویسنده و پژوهشگر کرمانی درگذشت
  • محمدعلی علومی درگذشت + سوابق
  • محمدعلی علومی، نویسنده و پژوهشگر درگذشت
  • جای خانواده‌های این جانبازان در بهشت است
  • اسوههای زندگی را با این کتاب بشناسیم
  • زندگی و زمانه آیت‌الله حاج آقا مجتبی تهرانی در «شمع محفل»
  • کتابخانه‌ای به گستره صدا
  • کتابخانه ای به گستره صدا
  • جلوه‌ای از شکوه زندگی امام صادق(ع)